۰ تا ۱۰۰ انواع مزاج‌ ها | ویژگی‌ ها + معرفی هر کدام

آشنایی با انواع خلق و خو عنوانی است که شما را به این صفحه دعوت کرده است. از نظر طب سنتی، خلق و خوی افراد متفاوت است و برای داشتن یک زندگی سالم باید از مزاج خود آگاه باشید. بسیاری از مشکلاتی که در افراد به وجود می آید ناشی از عدم شناخت مزاج است که از شایع ترین و مهم ترین این مشکلات می توان به جوش و آکنه، یبوست، سردرد شدید، کمبود انرژی، احساس خستگی، سرماخوردگی و … اشاره کرد. طب سنتی معتقد است که جهان خلقت و انسان از چهار عنصر اساسی یعنی آب (سرد و مرطوب)، آتش (گرم و خشک)، خاک (خشک و سرد) و هوا (گرم و مرطوب) و مزاج تشکیل شده است. افراد به دلیل اختلاط چهار عنصر در بدن دیده می شوند. به یاد داشته باشید که خلق و خوی طبیعت انسان است و نباید آن را با چهار عنصر اساسی خلقت اشتباه گرفت. به زبان ساده می توان مزاج را این گونه تعریف کرد: «خلق عبارت است از غلبه یا غلبه یک عنصر (گرما، سرما، رطوبت یا خشکی) بر عناصر دیگر». در این مقاله قصد داریم در مورد انواع مزاج ها، مزاج های اصلی، ویژگی های انواع مزاج ها و … صحبت کنیم. . من صحبت می کنم از 0 تا 100 نوع خلق و خوی خصوصیات + ارائه هر کدام

آشنایی با انواع مزاج:

متأسفانه بسیاری از افراد از مزاج خود آگاهی ندارند و با مصرف غذاها و نوشیدنی های نامناسب و ناسازگار با مزاج خود، بیماری های بسیاری را برای خود ایجاد می کنند. اگر تا به حال به یک پزشک طب سنتی مراجعه کرده اید، اولین چیزی که متوجه می شوند و از شما می پرسند این است که؛ این روحیه شماست. باید بدانید که مزاج برای همه مهم است و با شناسایی مزاج خود می توانید به حفظ سلامت و درمان بیماری های خود کمک کنید.
چهار مزاج اصلی عبارتند از: مزاج صفراوی (یا گرم و خشک)، مزاج دمیک (یا گرم و مرطوب)، مزاج سدیمی (یا سرد و خشک)، و مزاج بلغمی (یا سرد و مرطوب). در طب سنتی برای افرادی که چهار عنصر در بدن خود تعادل دارند، اصطلاحی وجود دارد. معمولاً به این افراد افراد دارای مزاج معتدل (مزاج گرم و معتدل، مزاج سرد و معتدل، معتدل تر و معتدل تر و مزاج خشک و معتدل) می گویند.
در برخی از طبقه بندی های انواع مزاج، علاوه بر چهار مزاج اصلی (صفراوی، صفراوی، دوده ای و بلغمی)، چهار مزاج را معتدل، معتدل گرم و مرطوب، معتدل سرد و مرطوب و نسبتاً گرم و سرد می نامند.
سرد مزاجی

چگونه خلق و خو را تشخیص دهیم؟

یکی از راه های موثر برای تشخیص خلق و خوی افراد لمس بخشی از ساعد راست فرد است. توجه داشته باشید که به محض لمس دست راست فرد چه حسی را به شما منتقل می کند.
۱٫ اگر هنگام لمس ساعد خود احساس گرما می کنید، فرد احتمالاً تحریک پذیر است، اما اگر هنگام لمس ساعد خود احساس سرما می کنید، این سردی را می توان نشانه سردی دانست.
۲٫ اگر علاوه بر احساس گرما، متوجه نرم شدن بافت بدن فرد شدید (هنگام فشار دادن انگشت روی قسمتی از ساعد، انگشت در ساعد فرد فرو می‌رود)، این فرد دارای مزاج گرم و مرطوب است. یا دموی اما اگر بافت بدن فرد خشک و پایین تر باشد، به احتمال زیاد آن فرد دارای شخصیت گرم و خشک یا صفراوی است.
۳٫ اگر علاوه بر احساس سرما، متوجه نرم شدن بافت بدن فرد شدید (هنگام فشار دادن انگشت روی قسمتی از ساعد، انگشت در ساعد فرد فرو می‌رود)، آن فرد دارای مزاج یا خلط سرد و مرطوب است. اما اگر ساختار بدن فردی خشک و ضعیف باشد، احتمالاً شخصیتی گرم و خشک یا تیره دارد.

ویژگی های مزاج های مختلف

تا کنون، مقاله با انواع حالات شما باید بدانید و تقریباً بدانید که چگونه خلق و خوی یک فرد را تشخیص دهید. باید همراه باشی ویژگی های مزاج های مختلف خودتان را خوب بشناسید تا بتوانید غذاهای مناسب با خلق و خوی خود بخورید. مثلاً در جاهای مختلف تبلیغات گسترده ای در خصوص مصرف ماهی و شیر منتشر می شود و بسیاری از مردم به این باور رسیده اند که با مصرف شیر و ماهی سلامت خود را تضمین می کنند. اما این تنها در صورتی صادق است که مصرف شیر و ماهی با مزاج ما سازگار باشد وگرنه در دراز مدت برای شما مشکلاتی پیش خواهد آمد. به دلیل اهمیت موضوع زیر ویژگی های مزاج های مختلف و ویژگی های مزاج های مختلف ما می پردازیم پیشنهاد می شود مقاله تغذیه افراد بلغمی را مطالعه کنید.
طبیعت
مزاج گالی (گرم و خشک):
یکی از انواع حالات، مزاج صفراوی است. عموماً افرادی که مزاج گرم و خشک دارند، اندامی لاغر، استخوان های درشت، چشمان سفید و پوست زرد دارند. افراد با مزاج گرم و خشک از گرما فرار می کنند و معمولا در فصل تابستان دچار تشنگی شدید و خشکی دهان می شوند. زمستان بهترین فصل برای افراد با این مزاج است، باید توجه داشت که این افراد معمولا زود عصبانی می شوند و عصبانیت آنها به سرعت فروکش می کند. افراد صفراوی سرزنده، پر انرژی، باهوش و پرحرف هستند و تمایل به خوردن غذاهایی مانند ترشی، ترشی، سرکه، غذاهای سرد (مانند خیار و کاهو) دارند، این افراد تمایل چندانی به خوردن شیرینی نشان نمی دهند. نمی دهد
انواع مزاج ها
اگر جزء صفراوی مزاج ها هستید باید بدانید که مصرف میوه هایی مانند سیب، اسفناج، خیار، انار، زرشک، هلو، اسفناج و شاه توت برای شما بسیار مناسب است. غذاهایی مانند گوشت قرمز، سرخ کردنی ها، خربزه و فندق برای افراد با این مزاج مضر است و بهتر است تا حد امکان از خوردن این مواد خودداری کنند. پیشنهاد می شود مقاله رژیم شوک چیست؟
مزاج گرم
مزاج صدوی (سرد و خشک):
افرادی که مزاج گرم و خشک دارند معمولا پوستی سفید دارند و بسیار سرد هستند (در روزهای سرد برای گرم نگه داشتن آنها مشکل دارند). افراد با خلق و خوی تیره تمایل زیادی به خواب دارند و بنابراین در بیشتر مواقع احساس ضعف و کمبود انرژی می کنند. افراد با مزاج گرم و خشک از سرما دوری می کنند و معمولا در بهار راحت هستند. لازم به ذکر است که این افراد بسیار دقیق، منظم، حسابگر، دوراندیش و تخیلی هستند. از نظر روانشناسی، افراد با خلق و خوی تیره در زمره افراد درونگرا طبقه بندی می شوند.
انواع مزاج و خصوصیات آن
از ویژگی های تغذیه ای افراد با مزاج سرد و خشک به داشتن میل و تشنگی زیاد به خوردن غذای گرم و شیرینی یاد شده است. خوردن غذاهایی مانند خیار، کاهو و غیره. . یا خلق و خوی این افراد با هم سازگار نیست. از جمله غذاهای مفید برای این دسته از مزاج ها می توان به گوشت گوسفند، گوشت خروس، گوشت شتر، نمک دریایی، نیشکر سفید، روغن کنجد، ماش، پسته، گردو، چای دارچین و جوانه گندم اشاره کرد. افراد تیره مزاج بهتر است از خوردن غذاهایی مانند گوشت گاو، ماهی، عدس، لوبیا، بادمجان، خیار، کاهو، گوجه فرنگی، موز، کیوی و گشنیز خودداری کنند و تا حد امکان از خوردن آنها خودداری کنند.
خواندن مقاله رژیم غذایی با مزاج گرم توصیه می شود.
مزاج (گرم و مرطوب):
افرادی که شخصیت دمو دارند پوست سفید و قرمز دارند و معمولاً بدنی درشت و عضلانی دارند. این افراد نه با گرما مشکل دارند و نه از سرما متنفرند، اما سرما را خیلی راحتتر از گرما تحمل می کنند. این افراد قدرت بدنی بالایی دارند و اشتهای زیادی دارند. از ویژگی های ظاهری این افراد می توان به رگ های برجسته روی دست اشاره کرد. افراد با مزاج گرم و مرطوب تمایل زیادی به بیماری قلبی و همچنین فشار خون بالا دارند. خواندن مقاله رژیم وگان چیست؟
مزاج بلغمی
این افراد بسیار شجاع و نترس هستند و معمولاً عزت نفس بسیار بالایی دارند. افراد دمو ریسک می کنند و در هر گروهی که باشند، می خواهند آن گروه را رهبری کنند. صمیمیت، موافق بودن و رفتار آرام از دیگر ویژگی های این افراد است. باید بدانید که افراد دمو به ندرت عصبانی می شوند، اما وقتی عصبانی می شوند، می توانند کارهای خطرناکی انجام دهند.
افراد دمو میل به مصرف ترشی و شیرینی دارند اما می توان گفت این افراد انواع و اقسام مواد غذایی را می خورند. به افراد دارای شخصیت دموکرات توصیه می شود از غذاهایی مانند حشیش، دانه ریحان، سوپ جو، نان جو، هلو، برگ زردآلو و انجیر استفاده کنند و از مصرف غذاهایی مانند آب یخ، نوشابه، تخم مرغ، بادمجان، ترشیجات پرهیز کنند. و سرکه از مصرف سیر و چای خودداری کنید.
خواندن مقاله بلغم چیست؟
مزاج بلغمی (سرد و تر):
مزاج بلغمی (سرد و تر):
این افراد معمولا اضافه وزن دارند و چربی بدنشان اضافه است. افرادی که مزاج بلغمی دارند پوست سفیدی دارند و معمولاً موهای پشتی دارند. این افراد نسبت به سایر گروه ها کمتر تشنه هستند و دهانشان مرطوب است. یکی از ویژگی های اصلی این افراد خواب زیاد در شب است و معمولاً افراد سرد مزاج به این ویژگی معروف هستند. این افراد در حال فرار از زمستان هستند و بدترین زمان برای آنها همین فصل است.
افراد بلغمی انرژی پایینی دارند و کند هستند و نسبت به سایر گروه ها کمتر عصبانی می شوند و رفتار بسیار آرام تری دارند. این افراد تمایل به مصرف غذاهایی مانند غذاهای گرم، شیرینی ها و ادویه ها دارند و علاقه ای به مصرف غذاهای سرد و ترشی ندارند. به افرادی که مزاج بلغمی دارند توصیه می شود از غذاهایی مانند خرمای خشک، انبه، سیب، توت، انجیر، کشمش، کرفس، دارچین و هویج مصرف کنند و از مصرف هلو، زردآلو، شلیل، زغال اخته، هلو و کدو سبز خودداری کنند.
تشخیص مزاج
آخرین کلمه:
در این مقاله به آشنایی با انواع خلق و خو ما پرداخت کرده ایم و تمام تلاش خود را کرده ایم تا در اختیار شما قرار دهیم ویژگی های مزاج های مختلف همچنین معرفی شد همانطور که احتمالا متوجه شدید، مزاج تاثیر زیادی بر وضعیت سلامت افراد مختلف دارد و اگر تا به حال نسبت به آن بی تفاوت بوده اید، توصیه می کنیم با جدیت بیشتری به این موضوع نگاه کنید و سعی کنید خلق و خوی خود را اصلاح کنید. غذاهای مناسب را در حد اعتدال مصرف کنید.
تعیین مزاج شما پیچیده و سخت نیست و هر متخصص طب سنتی می تواند با چند سوال و معاینه به راحتی مزاج شما را تشخیص دهد. با شناخت مزاج خود، سبک زندگی و رژیم غذایی خود را بر اساس آن تنظیم کنید و سلامت خود را تضمین کنید. اگر نکته ای برای انواع حالات اگر احساس می کنید که این مقاله ذکر نشده است، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
ادامه مطلب  انواع دیابت را بشناسید

حتما ببینید

blank

کدام بهتر است لیپوماتیک یا لیپوساکشن + مقایسه بین آن‌ ها

برای افرادی که اضافه وزن دارند و قصد جراحی برای کاهش چربی بدن خود را …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *