۸ باور غلط در مورد ویروس اچ آی وی کدامند؟ آپدیت ۱۴۰۳

ویروس اچ آی وی عامل اصلی بیماری ایدز است و گاهی اوقات این دو نام به اشتباه به یکدیگر نسبت داده می شود. در واقع ایدز زمانی رخ می دهد که ویروس اچ آی وی پیشرفت کند، اما ورود این ویروس به بدن لزوماً منجر به ایدز نمی شود. اساساً ویروس HIV سلول های CD4 را که نوعی سلول سیستم ایمنی هستند از بین می برد. یکی از راه های تشخیص ایدز در انسان شمارش این سلول هاست. به عبارت دیگر، هر فرد بالغ دارای ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ سلول cd4 در هر میلی متر مکعب است که این عدد در فرد مبتلا به ایدز کمتر از ۲۰۰ سلول در میلی متر مکعب است.

با توجه به اینکه ایدز یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است و نزدیک به ۳۵ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشانده است، هنوز باورهای نادرستی در مورد اچ آی وی در بین عموم مردم وجود دارد که در این مقاله قصد داریم ۸ باور غلط در مورد ویروس HIV را بررسی کنیم.

آنچه در این مقاله می خوانیم

آیا از نزدیک بودن به افراد آلوده بیمار می شویم؟

در سال های اخیر تلاش های زیادی برای فرهنگ سازی برای رفع این تصور غلط صورت گرفته است، اما هنوز نشانه هایی از این الگوی تخیل وجود دارد.

باید بدانید و توجه داشته باشید که ویروس اچ آی وی از طریق تماس، اشک چشم، عرق بدن، بزاق و ادرار از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود و البته این بیماری از راه های دیگری از جمله موارد زیر منتقل نمی شود:

  • آب آشامیدنی از کولر
  • استفاده از وسایل ورزشی عمومی
  • استفاده از ظروف معمولی غذاخوری
  • دست زدن به دسته یا بشقاب توالت
  • تنفس از طریق فضای بسته و مشترک
  • دست زدن، در آغوش گرفتن، دست دادن و بوسیدن
  • استفاده متقابل از لباس و سایر وسایل شخصی رایج

نکته: لازم به ذکر است که تنها راه انتقال این ویروس از طریق مایعات بدن مانند خون، مایع منی، ترشحات واژن و شیر مادر است.

قیمت: ۸۶۱۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۴۳۹۰۰۰ تومان
X-Ade
قیمت اصلی: ۸۶۱۰۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۴۳۹۰۰۰ تومان

آیا ایدز از راه جنسی منتقل می شود؟ آیا درمان HIV با روش های غیر متعارف امکان پذیر است؟

از نظر علمی تاکنون درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است، اما درمان هایی وجود دارد که سرعت پیشرفت بیماری را کاهش می دهد و شرایط زندگی را بهبود می بخشد که کاملا علمی است. اما در این میان، یکسری باورهای نادرست به خصوص در تایلند و کشورهای آفریقایی وجود دارد که افراد مبتلا را برای درمان این بیماری به برقراری ارتباط با دختران باکره ترغیب می کند که قطعا بر اساس دروغ و خرافات است!

آیا پشه ها می توانند ناقل بیماری باشند؟

همانطور که در بالا ذکر شد یکی از راه های انتقال این ویروس از طریق خون است و از آنجایی که نیش پشه یا سایر حشرات با خون انسان ارتباط دارد، فرصت هایی برای انتقال بیماری برای نیش حشرات وجود دارد. اما تحقیقات علمی خلاف این ادعا را ثابت کرده است.

از نظر علمی، باید بدانید که حشرات هنگام گاز گرفتن، خون مکیده شده را به بدن تزریق نمی کنند. ویروس HIV فقط برای مدت کوتاهی در بدن حشره زنده می ماند. بنابراین می دانیم که هیچ بیماری از طریق نیش حشرات منتقل نمی شود.

پشه ها ویروس ایدز را منتقل می کنند آیا رابطه دهانی باعث انتقال بیماری می شود؟

دانشمندان اذعان دارند که اتصالات دهانی نسبت به سایر اتصالات خطر کمتری دارند، اما با وجود اطمینان آنها، احتمال خطا و انتقال بیماری در حدود چهار نفر از ده هزار مورد وجود دارد. بنابراین نمی توان میزان انتقال بیماری از طریق رابطه جنسی دهانی چه در مردان و چه در زنان را نادیده گرفت. به همین دلیل است که پزشکان استفاده از کاندوم را حتی در هنگام رابطه جنسی دهانی الزامی می دانند.

آیا استفاده از کاندوم دلیلی برای عدم انتقال بیماری است؟

متأسفانه باید گفت کاندوم ها دارای درصد شکست هستند و گاهی در حین رابطه جنسی می شکند یا ترک می خورند و نمی توان ۱۰۰ درصد به آن اعتماد کرد. اما برای امنیت بیشتر افراد مبتلا باید از کاندوم های لاتکس استفاده کنند و از طرفی با روش های درمانی دیگر درمان شوند.

کاندوم برای جلوگیری از بیماری

آیا عدم وجود علائم بیماری دلیلی بر سلامتی است؟

فرد مبتلا به HIV می تواند به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال به این ویروس مبتلا شود، اما هیچ نشانه ای از این بیماری وجود ندارد. لازم به ذکر است که در هفته های اول ابتلا به ویروس، افراد ممکن است علائمی شبیه آنفولانزا مانند تب، سردرد، بثورات پوستی یا گلودرد را تجربه کنند. اما با گذشت زمان، این ویروس سیستم دفاعی بدن را ضعیف می کند و سپس علائم دیگری از جمله تورم غدد لنفاوی، کاهش وزن، تب، اسهال و سرفه ظاهر می شود.

علاوه بر این، در صورت عدم تشخیص بیماری، به دلیل ضعف بیشتر سیستم دفاعی بدن، قطعاً بیماری های بدتری مانند سل، سرطان، مننژیت قارچی، عفونت های میکروبی حاد و سرطان های لنفوم و سارکوکوپوز ایجاد می شود.

آیا افراد مبتلا به HIV در جوانی می میرند؟

خبر خوب در این زمینه این است که همه چیز به دوره درمان و پیگیری بستگی دارد. یعنی اگر فردی به موقع متوجه وجود این ویروس در بدن خود شود و درمان را شروع کند، این احتمال وجود دارد که این بیماری قابل کنترل باشد و حتی اگر آزمایش خون وی HIV را نشان ندهد و حتی اگر رابطه جنسی داشته باشد، نمی توانید ویروس را به طرف مقابل منتقل کند. در ۴۷ درصد از ناقلین HIV که تحت درمان قرار می گیرند، آزمایش خون آنها هیچ موردی از بیماری را نشان نمی دهد.

بنابراین، اگر به محض اطلاع از وجود این ویروس در بدن خود، روند درمان را طی کنید، زندگی بسیار سالم تری خواهید داشت و قطعا عمر طولانی تری خواهید داشت.

آیا این ویروس همیشه از مادر به کودک منتقل می شود؟

در این مورد بحث درمان جایگاه مهمی دارد زیرا در صورت درمان فرد مبتلا سطح این ویروس در بدن او تا حد زیادی کنترل شده و در سطح پایینی قرار دارد و در این شرایط امکان انتقال به بیمار وجود ندارد. کودک و بچه ها کاملا سالم به دنیا می آیند.

انتقال بیماری از مادر به کودک

ادامه مطلب  برای سلامت جنسی چه بخوریم؟ آپدیت 1403

حتما ببینید

blank

مواد غذایی مفید و مضر برای پروستات چیست؟ آپدیت ۱۴۰۳

پروستات غده کوچکی در لگن است که بخش مهمی از دستگاه تناسلی مردان است. پروستات …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *