ایدز مستقیماً بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد و هر روز آن را ضعیف می کند. بنابراین مشخص است که یک رژیم غذایی سالم چقدر می تواند در بهبود علائم این بیماری و افزایش توانایی بدن در مبارزه با ویروس موثر باشد. تغذیه مناسب برای مبتلایان به ایدز و تمام بایدها و نبایدهای غذایی برای مبتلایان به این بیماری در این مقاله شرح داده خواهد شد. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
آیا بیماران مبتلا به ایدز رژیم غذایی خاصی دارند؟
در واقع رژیم غذایی خاصی برای مبتلایان به ایدز وجود ندارد، اما با استفاده از برخی مواد غذایی می توانید به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنید. زمانی که فردی به ویروس HIV آلوده می شود، سیستم ایمنی بدن او برای مبارزه با عفونت ها سخت کار می کند و در نتیجه کالری زیادی سوزانده می شود. در این صورت به خصوص اگر فرد دچار کمبود وزن است، باید کالری بیشتری از طریق رژیم غذایی در اختیار بدن خود قرار دهد و در واقع به غذایی که مصرف می کند توجه بیشتری داشته باشد. کاهش وزن یکی از مشکلاتی است که در اکثر بیماران مبتلا به ایدز دیده می شود.
چگونه از کاهش وزن بیماران ایدزی جلوگیری کنیم؟
ویروس اچ آی وی در سه مرحله در بدن ظاهر می شود و مرحله پیشرفته، مرحله سوم، ایدز نامیده می شود. افرادی که در این مرحله از بیماری هستند معمولاً کاهش وزن شدیدی را تجربه می کنند. کاهش وزن باید جدی گرفته شود زیرا توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها را کاهش می دهد. افراد مبتلا به HIV پیشرفته اغلب به اندازه کافی غذا نمی خورند زیرا:
- HIV می تواند اشتها را کاهش دهد، طعم غذا را بد کند و از جذب مناسب مواد مغذی توسط بدن جلوگیری کند. علاوه بر این، برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان HIV نیز می توانند این علائم را ایجاد کنند. در این صورت بهتر است برای تعویض داروها در صورت امکان با پزشک مشورت شود.
- گاهی اوقات در این بیماری علائمی مانند درد دهان، تهوع و استفراغ وجود دارد که غذا خوردن را سخت می کند و در نتیجه کم خوردن منجر به کاهش وزن می شود.
- خستگی ناشی از بیماری و دارو می تواند تهیه غذا و خوردن منظم غذا را دشوار کند.
برای جلوگیری از کاهش وزن در افراد مبتلا به HIV، فرد باید پروتئین و کالری بیشتری مصرف کند.
تغذیه مناسب برای بیماران مبتلا به ایدز
همانطور که گفته شد فردی که در مراحل پیشرفته HIV است باید مصرف مواد پروتئینی و غذاهایی که کالری خوبی در رژیم غذایی خود دارند را افزایش دهد. غذاهای غنی از پروتئین عبارتند از: گوشت قرمز و سفید، ماهی، لوبیا، محصولات لبنی و آجیل. برای افزایش پروتئین غذا می توانید از محلول های زیر استفاده کنید: