درمان ارتودنسی و ابزارهای مورد نیاز

ابزار مورد استفاده در درمان ارتودنسی

امروزه افراد زیادی از مشکلات دهان و ناهنجاری های دندان خود رنج می برند. از آنجا که دندان ها روی زیبایی تاثیر زیادی دارند از همین رو می توان با کمک ارتودنسی وضعیت آنها را بهبود بخشید. در درمان ارتودنسی، از ابزارها و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. برخی از ابزار های معمول درمان ارتودنسی عبارتند از:

۱٫براکت (Brackets):

براکت ها یا قاب‌ ها، قطعات کوچکی هستند که بر روی سطح دندان ها یا پشت آنها نصب می ‌شوند. این موارد به سیم‌ های ارتودنسی متصل می شوند و در تغییر وضعیت دندان ها و تصحیح محل قرارگیری آنها نقش دارند. براکت ها دارای انواع متفاوتی می باشند که با توجه به نوع مشکل دهان و گروه سنی می توان از آنها بهره برد. براکت ها به کمک چسب مخصوص به دندان ها متصل می شوند.

۲٫سیم‌ های ارتودنسی (Archwires):

سیم ‌های ارتودنسی، سیم‌ های فلزی است که به براکت ها متصل می شوند و نیروی زیادی را به دندان ها منتقل می کنند. این سیم ها در طول زمان به صورت منظم تعویض و تنظیم می شوند تا به تدریج وضعیت دندان ها را تغییر دهند.

۳٫بندهای ارتودنسی (Orthodontic Bands):

بند های ارتودنسی، که برخی از افراد به آنها براکت نیز می گویند از فلز ضد زنگ تهیه می شوند. این بندها دور دندان های تکی قرار می گیرند و نقش یه پایه را دارند تا دندان را به سایر بخش های ارتودنسی متصل نماید. بندها در دو دسته دندانی و پیش دندانی دسته بندی می شوند.

درمان ارتودنسی و ابزارهای مورد نیاز

 

۴٫ارتودنسی فانکشنال (Functional Appliances):

ابزارهایی می باشند که در ارتودنسی متحرک یا ثابت مورد استفاده قرار می گیرند. این موارد می توانند بر روی عضلات فک نیرو وارد نموده و محل دندان ها یا فک را اصلاح نمایند. یک ارتودنتیست خوب از این مورد برای افرادی که فک پایین آنها رشد خوب و کافی نداشته استفاده می نماید.

۵٫ارتودنسی متحرک (Removable Appliances):

در ارتودنسی متحرک برخی از ابزارها به صورت دائمی به دندان ها متصل نمی شوند و قابل جدا شدن هستند. به طور مثال پلاک ها، نگهدارنده ها یا الاینرها را می توان در این دسته گروه بندی نمود.

ادامه مطلب  آشنایی با انواع پوشاک بچه گانه اینفینیتی کیدز

۶٫متعلقات دیگر:

علاوه بر ابزار های فوق، در درمان ارتودنسی ممکن است از کش های الاستیک (Elastics)، لیگاتور (Ligatures)، الاینرهای شفاف (Clear Aligners) و متعلقات دیگری نیز استفاده شود. شما می توانید در یک کلینیک تخصصی از روش های درمانی روز و ابزار های مناسب بهره ببرید.

در نظر داشته باشید که برای درمان ارتودنسی در بزرگسالان یا کودکان متناسب با نوع مشکل از ابزار های خاص دیگری ممکن است، استفاده شود.

آشنایی با دستگاه‌ های اصلاح وضعیت فک

دستگاه‌ های اصلاح وضعیت فک در درمان ارتودنسی، ابزارهایی هستند که برای تصحیح و تعدیل مشکلات و ناهنجاری ‌های مربوط به وضعیت فک ها و عضلات صورت استفاده می شوند. این دستگاه ها به صورت متحرک یا ثابت می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. این موارد عموما توسط ارتودنتیست یا جراح فک و صورت تجویز می شوند. در زیر، به برخی از دستگاه‌ های اصلاح وضعیت فک رایج اشاره می کنیم:

 

صفر تا صد درمان ارتودنسی

 

۱٫دستگاه هربست (Herbst Appliance):

این دستگاه به عنوان یک بخش ثابت استفاده می شود و برای تعدیل وضعیت فک ها و اصلاح روابط بین فک بالا و پایین استفاده می شود. عموما از این دستگاه برای درمان اوربایت بهره برده می شود. اوربایت موجب می شود تا فک پایین فرد به درستی رشد نکند. در نظر داشته باشید که دستگاه فوق به صورت ثابت بوده و شخص نمی تواند آن را حرکت دهد.

۲٫دستگاه تویین بلاک (Twin Block Appliance):

این دستگاه متحرک است و معمولاً از پلاستیک سخت ساخته شده است. دستگاه فوق می تواند استخوان فک و دندان ها را صاف نماید. این ابزار دو بخش دارد که یکی از آنها روی فک بالا و یکی روی فک پایین قرار می گیرد.

۳٫دستگاه فرانکل (Frankel Appliance):

این دستگاه از پلاستیک نرم ساخته شده است و برای تعدیل وضعیت فک ها و ارتباط بین دندان ها استفاده می شود. دستگاه فرانکل در دسته تجهیزات ارتودنسی متحرک قرار می گیرد. افرادی که فک آنها کوچک بوده و فضای کافی برای رشد دندان ها را ارائه نمی دهد، از این مورد استفاده می کنند. البته باید در نظر داشته باشید که این دستگاه به صورت مستقیم روی عضلات دهان نیروی لازم را وارد می نماید

ادامه مطلب  مراحل تولید پیچ و مهره به چه صورت است؟

۴٫دستگاه مارا:

به کمک این دستگاه ارتودنتیست می تواند فک پایین افرادی را که بسیار تو رفتگی دارد، جلو بیاورد. در واقع اگر فک بالا بسیار جلوتر از فک پایین باشد، عموما در درمان ارتودنسی از این مورد استفاده می شود.

 

مراحل انجام درمان ارتودنسی

 

۵٫دستگاه رونی (Headgear):

این دستگاه برای تعدیل رشد فک ها و روابط بین فک بالا و پایین استفاده می شود. دستگاه رونی شامل یک بند متصل به براکت ها در دندان ها و یک نوار گردن است که به یک دستگاه خارجی متصل می شود.

همانطور که ذکر شد، نوع دستگاهی که در هر مورد استفاده می شود، بسته به نیاز های بیمار و پیشنهادات ارتودنتیست یا جراح فک و صورت متفاوت است. برای تعیین نوع و استفاده از دستگاه مناسب، بهتر است با یک ارتودنتیست یا جراح فک و صورت مشورت کنید. آنها می توانند بر اساس تشخیص شما و نیاز های درمانی خاص، دستگاه مناسب را تعیین کرده و راهنمایی لازم را در این زمینه ارائه دهند. اگر برای درمان ارتودنسی در کودکان اقدام می نمایید، مطمئن شوید که پزشک شما تجربه کار با فک کودک را دارد زیرا این مورد نیازمند ظرافت بالایی است.

بررسی انواع مختلف بریس در درمان ارتودنسی:

بریس ها (Braces) از جمله دستگاه‌ های ارتودنسی هستند که برای اصلاح و تصحیح وضعیت دندان‌ ها و فک‌ ها استفاده می  شوند. انواع مختلف بریس  ها عبارتند از:

·      بریس فلزی

بریس فلزی یا همان بریس‌ های استاندارد از قطعات فلزی تشکیل شده ‌اند که به سطح دندان‌ ها چسبانده می ‌شوند. این نوع بریس‌ ها اغلب برای منظم نمودن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید برای هر رده سنی از این موارد بهره ببرید. بریس ‌های فلزی معمولاً برای موارد پیچیده تر و نیازمندی ‌های درمانی خاص استفاده می ‌شوند.

ادامه مطلب  طراحی سایت پزشکی و دندانپزشکی

·      بریس شفاف

بریس ‌های شفاف که برخی از افراد به آنها بریس های سرامیکی نیز می گویند. این نوع بریس  ها با رنگ دندان ها تطابق می کنند و در ظاهر کمتر قابل مشاهده هستند. بریس ‌های شفاف یا سرامیکی اغلب برای افرادی استفاده می شود که مایل نیستند ارتودنسی آنها نمایش داده شود. در نظر داشته باشید که هزینه این نوع بریس ها به مراتب بالا است.

درمان ارتودنسی چیست و چرا توصیه می شود

 

·      بریس لینگوال (Lingual Braces):

بریس ‌های لینگوال به دندان ها از طرف داخل چسبانده می شوند، به طوری که قطعات بریس در قسمت پشتی دندان ها قرار می گیرند و از نمای خارجی دندان ها قابل رویت نیستند. در نظر داشته باشید که این بریس ها نیاز به مراقبت دارند و نسبت به سایر موارد نگهداری آنان دشوارتر می باشد.

·      بریس متحرک (Removable Braces):

بریس ‌های متحرک عموماً پلاک نامیده می شوند که بیمار می تواند آن را بردارد و مجدداً روی دندان قرار دهد. این نوع بریس ها معمولاً برای کودکان و نوجوانان استفاده می شوند و جهت تصحیح مشکلات ساده تر مانند جابجایی دندان ها یا تنظیم کردن رابطه بین فک ها مناسب هستند.

هر نوع بریس ممکن است برای شرایط و نیاز های خاصی مناسب باشد. برای تشخیص و تعیین نوع بریس مناسب برای شما، بهتر است با یک ارتودنتیست مشورت کنید.

جمع بندی:

با توجه به مواردی که در بالا بیان شد می توان دریافت که انتخاب یک کلینیک ارتودنسی خوب بسیار مهم می باشد. بهترین کلینیک با داشتن ابزار بروز و بکارگیری متدهای صحیح می تواند مشکلات دندان ها و فک ها را به خوبی رفع نماید. در تهران، کلینیک دکتر پروین خرازی انواع خدمات ارتودنسی را ارائه می دهد تا مشکلات دهان و دندان تمام گروه های سنی را از بین ببرد. کادر درمانی این کلینیک همگی حرفه ای می باشند و می توانند خدمات مربوطه را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهند.

حتما ببینید

اصولی ترین نکات و روش های تربیت کودک و نقش پدر و مادر در موفقیت فرزندانشان

اصولی ترین نکات و روش های تربیت کودک و نقش پدر و مادر در موفقیت فرزندانشان

  تربیت کودکان یکی از مسائل اساسی و مهم در زندگی هر پدر و مادری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *